Quatre extreballadors de La Fura constituïts en cooperativa han recuperat el setmanari penedesenc, el qual havia tancat fa quatre mesos després de 33 anys al carrer per la “manca de rendibilitat” econòmica, segons va argumentar aleshores el seu editor, Alfons Udina.

Des d’aquest divendres, la capçalera es torna a distribuir gratuïtament a més de 200 forns de l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf, conservant la numeració (el primer exemplar de la nova etapa és el 1.709) i mantenint el tiratge de 25.000 exemplars. L’edició digital, però, encara haurà d’esperar.

Els impulsors de la recuperació La Fura, que ha tornat amb un renovat disseny, volen mantenir els continguts i els valors fundacionals del setmanari, però amb més reportatges de profunditat, entrevistes i temes propis, reforçant la secció d’opinió, i potenciant l’agenda.

Abans d’embrancar-se en el projecte, els extreballadors van sondejar els antics anunciants sobre la seva predisposició a continuar la relació comercial, rebent el vistiplau de la gran majoria.

Una de les novetats de la nova etapa del setmanari és que la distribució ara la realitzen les cooperatives d’inserció laboral i social Nou Verd i Nou Set, del grup vilafranquí Entrem-hi.

Fonts: RTV VilafrancaACN

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram