Juan Llopart (foto: Julio Carbó / El Periódico). Juan Llopart, vicepresident executiu del grup Zeta, va morir aquest dissabte a Barcelona als 65 anys després d’una “llarga malaltia”, segons informa El Periódico. Provinent del sector bancari, el directiu va fitxar per Zeta l’octubre de 2008 com a president de la comissió executiva, càrrec que compaginava amb la vicepresidència del grup, a la qual va ser nomenat el novembre de l’any passat.

Llopart es va incorporar al grup amb l’encàrrec d’executar una profunda reestructuració perquè Zeta pogués fer front a la crisi econòmica i del sector. El diari destaca que, en aquests set anys, el directiu “ha liderat l’estabilització financera, el sanejament i el reforçament del grup, fins a convertir-lo en una de les companyies més solvents del sector editorial espanyol”.

Nascut a Barcelona el 1950, Juan Llopart ha estat conseller delegat de Banca Jover, Corporación Financiera Reunida (Cofir), CaixaBank i Banco Europa, a més de vicepresident executiu de CaixaBank France i director provincial del Banco Santander a Barcelona.

A banda de la seva empresa familiar, Llopart Euroconsejo (especialitzada en el sanejament i la reestructuració d’empreses), i de la seva fundació benèfica, Alas para Todos, el directiu havia format part dels consells d’administració de Fecsa, Colonial, Induken, NH Hoteles, Banco Herrero, Banco Mapfre i Grijalbo, entre d’altres. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram