Radiotelevisió Valenciana i Mediapro han acordat posar fi als 15 litigis judicials que tenien oberts des del juliol de 2010, per les discrepàncies relatives a la gestió dels drets audiovisuals dels clubs de futbol valencians de primera i segona, i dels drets d’emissió dels partits de lliga i de la Fórmula 1.

Amb aquest acord, ambdues parts renuncien expressa i irrevocablement a qualsevol dret que els pogués correspondre, desisteixen de tots els procediments judicials en curs, i renuncien a futures accions legals sobre aquestes qüestions.

La fi del conflicte suposa jurídicament una transacció de compensació del deute, saldo i liquidació (per un total de 27 milions d’euros), en la qual cap part ha d’abonar res. A més, RTVV recupera 9,5 milions que tenia embargats pel jutjat pels drets del futbol.

Conflicte “inventat” i “artificial”

L’acord l’han segellat aquest dimecres el secretari de Comunicació de la Generalitat, José Maria Vidal, i el president de Mediapro, Jaume Roures, i s’ha escenificat en una roda de premsa al centre de producció de Burjassot, en un acte al qual també han assistit els tres liquidadors de RTVV. Ambdues parts han assegurat que la solució és beneficiosa per a tots i han lamentat que no hagués estat possible assolir-la amb anterioritat.

Roures ha assegurat que el conflicte va ser “inventat” per l’anterior Govern valencià, i ha remarcat que era “tan artificial” que es va estar a punt de tancar fa dos anys amb l’aleshores directora general de RTVV, Rosa Vidal, la sortida de la qual ho va evitar.

Per la seva part, José María Vidal, que també ha apuntat cap a l’anterior Executiu, ha destacat que l’acord s’ha assolit per la voluntat del nou Govern de trobar una solució extrajudicial a l’entramat de demandes i reclamacions que mantenien RTVV i Mediapro.

El secretari de Comunicació també ha explicat que es necessitava resoldre els diferents plets per poder “avançar cap a un nou àmbit comunicatiu” al País Valencià. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram