El grup Tram ha posat en marxa el portal Tram Opendata, el qual ofereix dades obertes del Tramvia de Barcelona amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació procedent de la infraestructura i el seu funcionament.

Amb aquesta eina també es pretén facilitar una major transparència informativa, estimular la participació ciutadana, millorar la interoperabilitat entre serveis públics i promocionar el valor de les dades per a nous usos i serveis

Tram Opendata ofereix informació tant estàtica com dinàmica relacionada amb el funcionament del servei del tramvia. Principalment, permet facilitar i ampliar la col·laboració amb professionals desenvolupadors interessats en crear aplicacions en línia per a dispositius mòbils a partir de la seva infraestructura (dades estàtiques) i del mateix funcionament del tramvia (dades dinàmiques).

El grup remarca que les seves actuacions en l’àmbit de l’open data han estat constants en els darrers anys, especialment per atendre les peticions dels desenvolupadors informàtics per a la realització d’aplicacions mòbils. Així, les dades obertes del funcionament del Tramvia de Barcelona s’han incorporat en un ampli ventall d’apps realitzades per organitzacions públiques i privades, entre elles Google Maps, AMB Mobilitat, Moovit, Bing Maps i MyBuslive.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram