Un agent de la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’enfronta a una pena de fins a un any de presó per suposadament amenaçar i coaccionar un fotoperiodista vinculat als moviments antisistema de Barcelona. L’agent el va obligar a identificar-se amb el DNI dues vegades en tres mesos prop del bar on el fotògraf també treballava, a la Rambla de Barcelona. El jove assegura que el mosso el va amenaçar i coaccionar, versió a la qual la fiscalia dóna veracitat.

Durant el judici, que va tenir lloc aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, l’agent va negar pressions al jove, i va assegurar que era el noi el que estava nerviós i no es volia identificar. Però almenys dos testimonis asseguren que el mosso estava “empenyent” de forma “contundent” o “violenta” Albert G. per identificar-lo.

La defensa demana l’absolució de l’agent, mentre que la fiscalia demana 1.620 euros de multa per un delicte continuat de coaccions. Per la seva part, l’acusació particular demana fins a un any de presó i 30.000 euros de multa, a més d’inhabilitació, per un delicte contra la integritat moral, coaccions, amenaces i maltractament.

Uns fets de fa quatre anys

El desembre del 2006, dos agents van veure el noi prop del bar on treballava, el van seguir dins l’establiment i li van reclamar el DNI. El noi els el va donar, però les dues versions es contradiuen en el moment que els agents van portar el cambrer fora del bar per acabar-lo d’identificar. Mentre que el jove assegura que el van empènyer i amenaçar a crits, els agents diuen que era ell qui no es volia identificar. No obstant, un client habitual del bar ratifica la versió del noi.

Pocs mesos després, el març del 2007, el noi anava a treballar i l’agent acusat i un caporal el van tornar a aturar per reclamar-li el DNI. Els agents diuen que van olorar com el noi fumava marihuana, tot i que no ho van poder acreditar. Els Mossos van explicar aquest dilluns que el noi estava nerviós i es va posar a cridar i a increpar-los, i que en cap cas el van empènyer, agredir o amenaçar.

En canvi, dues cambreres del bar asseguren que van veure com els Mossos es movien molt i empenyien el noi contra el furgó policial per registrar-lo i identificar-lo. De fet, els agents van fer un atestat policial denunciant-lo per desobediència, però la causa no va prosperar.

Alguns agents coneixien Albert G. perquè l’havien trobat en desallotjaments de cases okupades o en manifestacions d’aquests col·lectius. A més, segons ells, els havia fotografiat la cara.

El jove ja va denunciar tres agents de la mateixa unitat, la Brigada Mòbil, per impedir-li fer fotografies durant una manifestació antisistema. El cas, que es va jutjar fa unes setmanes, està a l’espera de la sentència.

Font: ACN

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram