Aquest dimecres alguns mitjans digitals van anunciar que el productor i realitzador valencià, Miguel Perelló, dirigiria Canal 9 en substitució de Lola Johnson, qui la setmana passada va ser nomenada portaveu del nou Govern i consellera de Cultura, Turisme i Esports. Malgrat ser l’escollit per Francisco Camps per al càrrec –i que inicialment l’acceptés, per això va sortir a la llum el seu nom–, per una raó o una altra no serà el nou director de la televisió pública valenciana.

Tot i que oficialment no s’havia comunicat el seu nomenament, com tampoc els motius de la marxa enrere, els mitjans ofereixen diverses versions sobre els fets. Suposadament, Perelló va renunciar al càrrec perquè podria incórrer en un conflicte d’interessos pels seus negocis audiovisuals (és president de la productora Indigomedia). De fet, la pel·lícula 9 mesos, dirigida per ell, va guanyar el premi al millor llargmetratge a la Mostra de València del 2010, i es dóna per fet que els drets d’emissió aniran a parar a Canal 9, segons informa Las Provincias; si hagués acceptat el càrrec, hauria estat el mateix Perelló qui hagués signat la retribució pels drets televisius.

Altres veus, però, apunten a la voluntat del PP espanyol d’aturar un nou escàndol. En aquest sentit, Levante-EMV i El País recorden les amistats de Perelló amb l’exdirector general de RTVV, Pedro García, i el president d’Orange Market, Álvaro Pérez El Bigotes, implicats en les irregularitats detectades en les contractacions de Canal 9 per la visita del Papa a València el juliol del 2006. En aquest sentit, en una foto que va servir per il·lustrar la ramificació valenciana del cas Gürtel, es veia a El Bigotes mostrant a Perelló una motocicleta de luxe al costat de la seu del PP a València.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram