Aquest cap de setmana s’han iniciat les primeres emissions de televisió connectada a internet, en un pla pilot impulsat per Mediaset España i Telefónica, responsable del desenvolupament tecnològic. Així doncs, la tecnologia HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) s’ha començat a provar als informatius de Telecinco; a sèries com Piratas, Ángel o demonio, Vida loca i La que se avecina; a més dels espais La Noria i Más allá de la vida.

El sistema permet als usuaris accedir des de la pantalla del televisor informació addicional a internet sobre el que s’està emetent i interactuar a les xarxes socials.

En una primera fase es volen assentar les bases de compatibilitat amb els fabricants de televisors i estandarditzar l’accés a la nova tecnologia, que combina el senyal de broadcast i la banda ampla amb el visionat de televisió.

Posteriorment, s’aniran augmentant els continguts, i millorant i completant la navegabilitat a internet, i exportant el model a la resta de canals de Mediaset a través dels entorns OTT (Over the Top) de Telefónica, com Imagenio, MoviStar Videoclub i Terra TV. En un futur “immediat”, els usuaris que disposin d’un set-top-box o televisor amb estàndard HbbTV podran disposar d’aquesta oferta.

Segons Panasonic, al 2012 hi haurà dos milions de televisors adaptats per a internet a l’Estat espanyol. Entre el 60 i el 70% dels televisors que surten ara de fàbrica ja estan preparats per ser connectats a internet.

Les proves iniciades aquest cap de setmana s’emmarquen en l’acord entre per Mediaset i Telefónica signat el passat mes de maig.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram