Fins ara, el conflicte laboral entre la plantilla i la direcció de Cre-A Impresiones de Catalunya s’havia saldat amb una vaga de 10 dies al juny i una altra de dijous a dissabte durant tot juliol. Però després de no arribar a cap acord entre les parts davant la mediació del Departament d’Empresa i Ocupació, la direcció del taller d’impressió del grup Godó va presentar el cinquè expedient de regulació en poc més d’un mes, el qual suposa una reducció per a tota la plantilla, i ha executat nou acomiadaments. La resposta dels treballadors ha estat convocar una vaga indefinida a partir d’aquest dijous.

Els 5 expedients

Primer, l’empresa va presentar un ERO d’extinció per a 29 treballadors d’una plantilla de 100. Un segon expedient proposava una reducció horària i salarial del 25% per a 24 treballadors més. El tercer implica la modificació substancial de les condicions laborals de la resta plantilla: entre d’altres, es vol imposar un calendari laboral de set dies de feina i set de descans seguits durant tot l’any, sense vacances.

A principis de mes, la direcció va presentar nou acomiadaments més amb l’argument del tancament del diari Qué!, que s’imprimia a Cre-A, els quals s’han executat aquesta setmana. I, finalment, també ha presentat una rebaixa horària i laboral per a tota la plantilla.

Beneficis i subvenció

El comitè d’empresa critica totes aquestes mesures recordant que, el 2011, Godó va obtenir 7,2 milions d’euros de beneficis. A banda, cal recordar que la Generalitat ha atorgat 5,5 milions d’euros de subvenció a Cre-A per a l’ampliació de la seva planta d’impressió per a l’edició de La Vanguardia en català. Als tallers de Godó també s’imprimeixen Mundo Deportivo i l’Ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram