Les retallades que la direcció de Prisa TV vol imposar tant en salaris com en drets adquirits en el nou conveni col·lectiu (l’actual expira el 8 de juliol, com tots els que havien caducat quan va entrar en vigor la reforma laboral) han portat la plantilla a protestar convocant set dies de vaga. L’aturada, iniciada aquest diumenge, coincideix amb nombrosos esdeveniments esportius que transmet Canal+: el final de la lliga de futbol, Roland Garros o la NBA.

El comitè d’empresa assegura que el seguiment de la vaga aquest dilluns va ser molt elevat: pràcticament del 100% en els departaments tècnic, de programació, producció pròpia o esports, i més baix en els departaments de màrqueting, financer o recursos humans, segons informa el digital Cuarto Poder. Amb tot, la programació es va mantenir reassignant tasques als treballadors que no secunden la vaga i subcontractant personal d’ETT o altres productores, segons denuncien els sindicats.

El moment de tensió durant la primera jornada de vaga es va produir quan la Guàrdia Civil i la Policia Municipal van fer fora un grup de treballadors que volien realitzar una assemblea al centre de treball de Tres Cantos.

Sense arguments econòmics

L’empresa, que justifica les retallades per la caiguda dels beneficis de Canal+, pretén rebaixar els sous un 7% i suprimir conceptes variables del salari que en alguns casos suposaria reduccions de fins al 30%, com ara compensacions per nocturnitat, caps de setmana o festius especials.

La plantilla argumenta que no hi ha motius econòmics que justifiquin aquestes mesures, ja que el 2012 Prisa TV va obtenir 52 milions d’euros de beneficis i, malgrat el primer trimestre d’aquest any el resultat ha estat negatiu, asseguren que els resultats milloraran properament gràcies a la renegociació dels contractes del futbol.

A més, el comitè d’empresa assegura que la retallada només afecta un 0,2% en les despeses generals de l’empresa, ja que els 854 treballadors de conveni (el 84%) suposen el 70% de la despesa salarial, mentre que els 114 directius fora de conveni (el 16%) generen el 30%. A banda, denuncia que l’empresa pretén un repartiment de bonificacions entre els directius de Canal+ més altes que les de l’any passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram