El 27 de novembre, la Generalitat va precintar l’emissor per on emetia LaTele per segon cop en menys de mig any. El passat dilluns, la televisió lliure i comunitària impulsada per l’Assemblea per la Comunicació Social (ACS) va tornar a les emissions pel canal 37 de la TDT de Barcelona i part del Maresme. Amb tot, des de LaTele són conscients que no és una solució definitiva i que en qualsevol moment els poden precintar el nou emissor.

La cadena autogestionada recorda que des de l’inici del projecte, el 2003, treballa per aconseguir un marc legal que garanteixi l’emissió dels mitjans comunitaris en l’espai radioelèctric. Malgrat la normativa en reconeix l’existència, a la pràctica se’ls “impossibilita la supervivència”, ja que la seva situació legal no està regulada. “Les ràdios i les televisions comunitàries continuem en una situació de plena indefensió i marginalitat”, denuncien.

Arran de l’últim tancament de les emissions, el Sindicat de Periodistes de Catalunya va demanar al Govern i als partits polítics que dissenyin una solució política per al “buit legal” en el qual treballen els mitjans comunitaris audiovisuals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram