L’Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE) ha denunciat “l’espiral de retallades en les llibertats d’expressió i informació que el Govern intenta aplicar reiteradament als diaris els últims mesos”. Les noves queixes de l’AEDE es centren en la Llei Integral per a l’Igualtat de Tracte i la No Discriminació que l’Executiu de Zapatero va aprovar fa una setmana per remetre a les Corts, la qual afectaria els anuncis de contactes als diaris.

Segons denuncien, el text “no atén cap de les al·legacions” que els editors van fer arribar tant al vicepresident del Govern com als ministres de Presidència i Sanitat, i que van remetre també al Consell d’Estat.

La disconformitat de l’AEDE recau en l’article 22 del projecte de Llei, el qual estableix que tots els mitjans de comunicació respectaran el dret a la igualtat de tracte, evitant tota forma de discriminació en el tractament de la informació, en els seus continguts i la seva programació”. Això inclou la publicitat que utilitzi la imatge de la dona amb caràcter vexatori o discriminatori o que atempti contra la dignitat humana.

Els editors consideren que l’article “vulnera la jurisprudència constitucional sobre les llibertats d’expressió, informació ideològica i religiosa i sobre el dret d’associació, entra en conflicte amb la llibertat individual i contravé la llibertat de l’autor a l’hora de presentar fets objectius sota el prisma de l’interès per al lector”.

A banda, l’AEDE considera que la discriminació il·lícita ja està circumscrita per la Constitució, i que els seus límits “haurien d’orientar-se cap a l’actuació dels poders públics”.

Per tot plegat, els editors censuren “la propensió del Govern a aplicar discriminacions i retallades administratives als continguts dels diaris, emparats per drets fonamentals tan essencials com la llibertat d’expressió i d’informació, l’ús adequat dels quals ja està suficientment tipificat i protegit per la legislació nacional i internacional sobre llibertat d’expressió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram