Després de 35 anys en l’actual seu central, aquest 2013 l’agència Efe es traslladarà a unes noves instal·lacions a Madrid. Segons el president de la SEPI, Ramón Aguirre, amb aquesta mesura es vol donar resposta a les necessitats de futur de l’empresa, de la plantilla i estalviar. En aquest sentit, ha assegurat que el canvi suposarà un estalvi de 500.000 euros anuals.

A més, la nova seu és a l’edifici Génesis, propietat de Sepides, que també depèn de la SEPI, per la qual cosa el lloguer s’abonarà a una empresa del mateix grup i no a un tercer com ara fa al BBVA, que va comprar l’encara actual seu a l’agència i la va mantenir com a llogatera. Els presidents d’Efe, José Antonio Vera, i de Sepides, Rosa María Mosulén, han formalitzat el nou contracte de lloguer aquest dimecres.

Amb el canvi, l’agència de notícies guanyarà espai: ocuparà 15 de les 18 plantes de l’edifici, una mica més d’11.000 metres quadrats, a banda d’un local a la planta baixa on s’instal·larà un estudi de televisió. Durant els propers mesos començaran les obres condicionar les instal·lacions.

S’investiga la proposta de Grijelmo

Així doncs, es descarta definitivament el trasllat a un nou edifici de nova construcció a Vallecas, tal com pretenia l’anterior president, Álex Grijelmo, cosa que rebutjaven els treballadors. A més, a banda d’assumir les obres, suposava una despesa de 2,5 milions d’euros, mig més que el que paguen de lloguer al BBVA.

Sobre aquesta qüestió, Ramón Aguirre ha assegurat que s’està realitzant una auditoria financera, jurídica i inversora perquè l’operació “no va estar ben portada”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram