El passat dimarts 30 d’abril va sortir per darrer cop el rotatiu Ciudad de Alcoy: “Avui acaba una etapa de 60 anys de periodisme local”, titulava en portada el periòdic, que no ha pogut aguantar la crisi que travessa el sector. La capçalera tenia 11 treballadors als quals s’ha extingit el contracte.

Ciudad de Alcoy, que va sortir per primer cop l’11 de març de 1953 com a setmanari i des d’aleshores ha publicat 9.487 números, era el periòdic que més ha durat de la història de la població i el degà de la premsa local del País Valencià. El va impulsar el periodista i escriptor Rafael Coloma, que el 1977 va traspassar el rotatiu a Caja de Ahorros de Alicante y Murcia per les dificultats econòmiques. El 1986 va passar a manys d’una empresa formada pels treballadors fins que, el 1999, el grup Zeta va adquirir la capçalera en una situació complicada.

Després de diversos intents de salvar-la, finalment Zeta ha decidit tancar la capçalera per la inviabilitat del projecte a causa de la davallada de vendes i de la publicitat. En els darrers tres anys, Ciudad de Alcoy havia patit dos ERO i havia passat de cinc edicions setmanals a tres (perdent la categoria de diari).

“S’obre, davant la societat alcoiana, el repte de trobar noves fórmules i vies que garanteixin el valor afegit de llibertat i democràcia que suposa un mitjà de comunicació propi”, escrivia dimarts el fins ara director de la capçalera, Ramon Climent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram