El presentador, locutor, actor i doblador Constantino Romero va morir a Barcelona la matinada d’aquest diumenge a causa d’una malaltia neurològica.

Nascut a Albacete fa 65 anys, Romero es va acomiadar el passat desembre, quan va apuntar que el doblatge de Clint Eastwod a Golpe de efecto havia estat el seu darrer treball: “Gràcies per l’afecte. Han estat 47 anys de feina. I tota una vida. Ràdio, televisió, teatre, doblatge. Ha valgut la pena. Una abraçada. That’s all folks!”, va assenyalar a Twitter.

Constantino Romero, que va iniciar-se a Ràdio Barcelona com a locutor el 1965, es caracteritzava per la seva personal veu, que va marcar la seva feina tant als mitjans de comunicació com en la faceta d’actor i de doblador, posant veu Roger Moore, Arnold Schwarzenegger, Sean Connery, Donald Sutherland, Humphrey Bogart o Darth Vader.

En el món del teatre, Romero va debutar el 1984 amb L’òpera de tres rals sota les ordres de Mario Gas, amb qui coincidiria diverses vegades al llarg de la seva carrera, els últims cops amb els musicals Sweeney Todd i A Little Night Music. Al cinema va treballar a Olimpicament mort, de Manuel Esteban; Lola, de Bigas Luna; La veritat oculta, de Carlos Balagué, o Herois, de Paul Freixas.

La popularitat, però, li va arribar com a presentador televisiu a El tiempo es oro, de TVE, als quals seguirien La parodia nacional i Alta tensión.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram