La polèmica sobre el reportatge de l’Info K dedicat a la Via Catalana va continuar aquest dimecres. En la seva defensa van sortir el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i el Consell Professional de TV3.

Duart va demanar mantenir el Super3 i el seu informatiu “al marge dels debats polítics conjunturals”. En declaracions a l’ACN, va remarcar que l’essència de l’Info K és donar veu als nens “sense voluntat d’adoctrinament”, tal com havien denunciat PP i Ciutadans.

Pel que fa al reportatge sobre la Via Catalana, el president de la CCMA apunta que l’objectiu era reproduir de forma “fidedigna i sense interpretacions” la mobilització de la Diada, la qual per la seva “rellevància informativa” l’Info K “no podia obviar”.

Duart també matisa que a tots els nens i nenes que van aparèixer al reportatge només se’ls va preguntar per què havien anat a la cadena humana i no sobre la situació del país, i que les respostes es van emetre “directes, sense cap inducció prèvia i amb el consentiment dels pares”.

Finalment, el president de la Corporació va etzibar que el model de TVC contrasta amb la “lleugeresa” amb què alguns mitjans han informat sobre l’Info K, “descontextualitzant tant la informació en qüestió com el programa”.

Mala fe

Per la seva part, el Consell Professional de TV3 va manifestar que assegurar que la cadena utilitza els infants per fomentar l’independentisme és “una falsedat i només es pot dir des del desconeixement del programa i des de la mala fe”, i entén que les desqualificacions rebudes per l’Info K formen part d’una “campanya organitzada contra TV3” per desprestigiar-la i augmentar la crispació.

“O és que potser també es manipulaven els nens totes les vegades que han sortit en manifestacions contra les retallades en educació de la Generalitat? O quan han opinat contra els atemptats d’ETA? O quan celebraven la visita del Papa?”, afegeix respecte al fet que, en els 12 anys d’emissió de l’informatiu del Super3, els infants han parlat dels principals temes d’actualitat (crisi econòmica, 15M, Estatut, eleccions, retallades, etc.).

“I és precisament per això, per aquesta voluntat d’explicar l’actualitat des del punt de vista dels més petits, que el programa ha rebut premis i reconeixements, entre ells el de l’UNICEF per la defensa dels drets de la infància”, recorda el Consell Professional de TV3, que remarca la importància de defensar el model de televisió pública, del qual l’Info K n’és un “exemple indiscutible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram