El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat de nou les convocatòries de premsa que no admeten preguntes i, davant “l’ús i proliferació” d’aquesta “pràctica restrictiva”, ha suggerit el “rebuig generalitzat” per part dels informadors “en defensa de la dignitat professional”.

La denúncia del CPC s’ha produït aquest dijous, després d’una convocatòria de premsa a la Ciutat de la Justícia on la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, s’ha limitat a llegir un manifest sense que els informadors hagin pogut fer preguntes.

“No admetre preguntes per part del convocant pertorba la naturalesa d’una roda de premsa i menysté l’exercici professional i compromès del periodisme en un estat democràtic de dret”, ha manifestat el Col·legi en un comunicat.

En el manifest llegit per Magaldi, a més, expressava el seu “malestar” i el de “molts fiscals” de Barcelona per les informacions publicades pels mitjans que podien fer pensar en una “actitud insurreccional generalitzada” dels fiscals catalans cap al fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram