Aquest dimecres al vespre, la policia francesa va detenir el sospitós d’haver obert foc al diari Libération ferint greument un fotògraf. El detingut és Abdelhakim Dekhar, de 48 anys, i les proves d’ADN han confirmat que és la persona que la policia buscava des de que es van produir els fets.

Dekhar va ser detingut en un aparcament, dins un cotxe, en estat  semi inconscient, suposadament per haver ingerit una gran quantitat de medicaments, el que fa pensar les autoritats en un intent de suïcidi. L’arrest es va produir gràcies a la informació facilitada per una persona que allotjava el sospitós des de feia uns dies, i que el va identificar per les imatges difoses als mitjans.

L’assistent de fotografia que va rebre els trets evoluciona favorablement de les ferides i aquest dimecres ja respirava sense necessitat de ventilació mecànica.

Un vell conegut de la policia

El detingut és un vell conegut de la policia. El 1998 va ser condemnat per facilitar l’arma amb la qual una jove parella havia matat quatre persones (tres policies i un taxista) quatre anys abans durant la fugida després d’atacar un dipòsit de vehicles, en un cas que va trasbalsar França.

Dekhar va ser alliberat després de la sentència (els quatre anys de condemna ja els havia complert preventivament) i des d’aleshores no se n’havia sabut res, per la qual cosa la policia sospita que havia marxat a l’estranger, tornant a França recentment.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram