Divendres passat, l’agència Efe va utilitzar i distribuir entre els seus clients una imatge dels aldarulls posteriors a la manifestació de Madrid en suport als veïns de Gamonal realitzada pel fotoperiodista freelance Eric G. Madroñal, que l’havia difós via Twitter. El problema és que ho va fer sense permís i sense atribuir-li l’autoria.

Davant les protestes de Madroñal, Efe va argumentar la imatge els havia arribat a través d’una redactora i que no en van verificar l’autoria, segons explica ell mateix a Twitter. A més, oferien retirar-la del seu web però sense intenció de pagar per la seva utilització, a la qual cosa el fotògraf es va negar.

Dilluns, un dia després de la denúncia de Madroñal, i després de la repercussió que l’afer va tenir a la xarxa amb les etiquetes #EFEpagalafoto i #EFEnopaga, l’agència va contactar amb ell, es va disculpar pel que considera un error (tenen prohibit utilitzar fotos de Twitter), i va proposar pagar la tarifa corresponent a una cobertura. El fotògraf, però, no n’està conforme i reclama dos pagaments: un per l’ús i l’altre per danys. “La meva dignitat val més que ‘una cobertura’”, afirmava al seu perfil de la xarxa de microblogging.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram