La presidenta de la comissió de Cultura de Parlament Europeu, Sabien Verheyen, ha enviat una carta a la Comissió Europea en què reclama mesures de suport al sector cultural i dels mitjans de comunicació a causa de les cancel·lacions d’esdeveniments i la caiguda d’ingressos publicitaris com a conseqüència de la crisi del coronavirus.

En la missiva, dirigida als comissaris de Cultura i Mercat Interior, Mariya Gabriel i Thierry Breton, respectivament, es remarca “el paper fonamental que juguen els mitjans de comunicació en el context actual difonent informació sobre la situació i actuant com a antídot a les fake news i la desinformació”.

Segons Verheyen “és fonamental prendre accions addicionals per donar suport a aquests sectors, en particular, les pimes i el sector dels mitjans”, i concreta algunes mesures:

  • Examinar l’abast potencial d’un fons d’emergència de la UE per donar suport al sector dels mitjans de comunicació, aprofitant fons d’altres programes que no es poden gastar a causa de la pandèmia de la Covid-19.
  • Assegurar que els fons del programa SURE i de la Iniciativa d’Inversió en Resposta al Coronavirus abasten els sectors creatiu, cultural i dels mitjans de comunicació a través d’assignacions específiques i un seguiment proper, tenint en compte els seus models de negoci i necessitats.
  • Garantir que els programes de la UE es mobilitzen per donar accés immediat al finançament i el crèdit per al sector creatiu i cultural. La carta proposa que es faci a través del ja existent Instrument de Garantia del programa Europa Creativa amb un pressupost millorat.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram