El Col·legi de Periodistes de Catalunya, Learn to Check i el Consolat General dels Estats Units a Barcelona organitzen dimarts 1 de desembre, a les 9.30 h, el debat Formació contra la desinformació: quin paper han de tenir els periodistes?

La taula comptarà amb la participació de Núria de José, vicedegana del Col·legi de Periodistes; Ramon Breu, expert en educació mediàtica, i Nereida Carrillo, professora de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Moderarà l’acte Marta Montagut, professora de Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili.

L’objectiu és reflexionar sobre la contribució dels periodistes per combatre la desinformació i estendre l’educació mediàtica en verificació digital entre la ciutadania.

Abans del debat es presentarà la plataforma Learn to Check, un projecte pedagògic per combatre la desinformació que ensenya les eines i les claus per tal de verificar informacions, fotografies, vídeos i continguts de xarxes socials. El degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros; la periodista i impulsora del projecte, Nereida Carrillo, i el cònsol general dels EUA a Barcelona, Robert Riley, presentaran la iniciativa.

A més, el Col·legi i Learn to Check signaran un conveni de col·laboració per tal de treballar de forma conjunta en qüestions relacionades amb l’educació mediàtica en verificació digital.

La sessió es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi de Periodistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram