Dalton Audiovisual –la nova adjudicatària dels serveis informatius d’IB3– ha ‘vetat’ la participació de la periodista Marta Bergas com a ponent en un col·loqui sobre llengua i mitjans de comunicació organitzat aquest divendres per l’Escola Municipal de Mallorquí. “M’he negat a participar-hi perquè Dalton Audiovisual no m’hi ha deixat assistir com a periodista d’IB3. I fa 12 anys que hi treballo”, ha assegurat Bergas a Comunicació 21.

Aquest fet s’ha produït la mateixa setmana que la filial del grup Lavinia s’ha estrenat com a empresa subcontractada dels serveis informatius d’IB3. Bergas explica que “dilluns passat vaig comunicar a Dalton Audiovisual la meva presència en aquest col·loqui, però la resposta va ser que jo no puc representar IB3 sinó Dalton Audiovisual”.

Tot i la intervenció del coordinador de la redacció d’informatius d’IB3, Jesús Torné, l’empresa subcontractada no ha esmenat la seva decisió inicial. La periodista mallorquina recorda que “aquest col·loqui estava programat des de fa un any i tenia el vist-i-plau del director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, per assistir-hi”.

La negativa de Marta Bergas d’assistir al col·loqui de l’Escola Municipal de Mallorquí és un capítol més en el conflicte per l’externalització contractual que pateix la plantilla d’IB3. “Aquesta decisió justifica les demandes individuals per cessió il·legal de treballadors. És una grosseria que IB3 renegui de nosaltres”, rebla la periodista.

Un cas que fa bullir les xarxes

El cas ha aixecat polseguera a les xarxes socials. “Em sento molt reconfortada pels missatges que estic rebent de molts companys de professió davant d’una situació molt incòmode. Si el meu cas pot servir per il·lustrar que la nostra lluita està ben fonamentada, em quedaré satisfeta”, confessa.

Bergas (Sineu, Mallorca, 1980) treballa com a redactora d’informatius d’IB3 Televisió des de 2008. En els darrers dos anys ha presentat Illes i pobles, un programa que va deixar-se d’emetre el març passat amb l’inici de la pandèmia. És llicenciada en Periodisme per la Universitat de Pompeu Fabra de Barcelona i de Filologia Anglesa a la Universitat de Salamanca.

El col·loqui, amb el títol Parlar i dir. Estàndard i filiació dialectal, ha comptat amb la participació de Miquel Piris (TV3), Kristin Suleng (À Punt Ràdio) i Conxa Rosillo (TVE Balears).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram