La junta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya ha concedit la menció especial a mitjans i professionals de la comunicació del Premi Solidaritat al periodista Joan Roura, redactor d’internacional dels serveis informatius de TV3 especialitzat en Orient Mitjà. “Les seves cròniques han estat imprescindibles per conèixer i entendre en clau de drets humans la realitat de la regió, incorporant sempre les veus oblidades de les víctimes dels conflictes”, assenyala l’entitat.

David Bondia, president de l’IDHC, destaca que  Roura “ha tingut sempre una sensibilitat especial per abordar les realitats de les víctimes invisibles que s’amaguen darrere dels conflictes”.

“Des del rigor periodístic, en les seves anàlisis ha destacat tant la necessària aplicació del Dret Internacional dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari com els seus incompliments. Aquesta mirada li ha permès identificar clarament que allí on hi ha una víctima hi ha també un victimari, i ens ha permès a totes i tots ser conscients que si deixem de sensibilitzar-nos amb el que passa més enllà de casa nostra només aconseguirem empobrir-nos socialment i individualment”, afegeix Bondia.

Enguany, el Premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya és per a l’Associació in via de Barcelona. Els guardons es lliuraran properament en un acte al Parlament.

L’IDHC lliura el Premi Solidaritat des del 1987 a organitzacions o persones que defensen els drets humans, i en el marc del guardó des del 1998 atorga una menció especial per a mitjans de comunicació i periodistes que incorporen la defensa dels drets humans a la tasca informativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram