La Junta Electoral Central ha desestimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals contra la resolució de l’òrgan provincial de Barcelona, que va obrir un expedient sancionador a l’ens arran d’una denúncia del PDeCAT, al considerar que TV3 havia vulnerat el principi de proporcionalitat en la cobertura de la primera setmana de campanya per al 14-F.

El Pla de cobertura informativa dels mitjans de comunicació de la CCMA per a la campanya del 14-F, que té el vistiplau de la Junta Electoral, proposa aplicar una “proporcionalitat ponderada”, com en anteriors comicis. En aquest sentit, fonts de l’ens han defensat en declaracions a l’ACN que el seu pla de cobertura contempla el compliment de la Llei orgànica del règim electoral general, “però al llarg de la campanya, i la campanya no s’ha acabat”.

Per la seva part, la JEC entén que fer la valoració de conjunt un cop finalitzada la campanya, tal com defensa la CCMA, “conduiria a l’absurd d’impedir qualsevol possibilitat de compensació per part del mitjà infractor, amb la qual cosa esdevindria irreversible el dany produït”.

La JEC remarca que, conforme a les eleccions al Parlament de 2017, el PDeCAT hauria de tenir “el tractament informatiu de segona força política”, per darrere de Ciutadans. En canvi, la primera setmana de campanya TV3 li va donar una cobertura “molt inferior”. Excepte Vox, la resta de formacions van disposar de més minuts als informatius.

En les seves al·legacions, la CCMA admetia que el temps destinat al PDeCAT havia estat inferior al que li corresponia, i es comprometia a realitzar els ajustos necessaris en la segona setmana de campanya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram