El Consell ha aprovat demanar al Ministeri d’Indústria disposar d’un segon múltiplex de TDT i recuperar així el que va perdre arran de la reordenació de l’espai radioelèctric pel dividend digital. La decisió busca completar el mapa audiovisual del País Valencià amb el futur retorn de Canal 9 (que emetria en estàndard i alta definició per l’actual MUX amb les dues privades valencianes) i la recuperació de la reciprocitat televisiva amb Catalunya, les Illes Balears i l’Aragó (en el nou MUX).

La reciprocitat, però, haurà d’esperar almenys fins que comenci a emetre de nou la televisió pública valenciana, segons ha confirmat en roda de premsa la vicepresidenta del Govern, Mònica Oltra.

A banda, el Consell també ha aprovat demanar al Ministeri d’Indústria l’assignació de l’espai radioelèctric necessari per als serveis de comunicació audiovisual sense ànim de lucre. En aquest sentit, l’Executiu de Ximo Puig preveu aprovar un decret per regular el règim jurídic dels mitjans comunitaris, desenvolupant així la llei estatal.

Tal com ja vam informar, ambdues peticions estan contemplades en una bateria de mesures a realitzar durant el primer trimestre aprovades pel Govern fa un parell de setmanes. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram