El primer de maig va fer 25 anys del naixement del Diari de Balears, la primera publicació diària de les Illes íntegrament en català. Per commemorar l’efemèride, dBalears posarà en marxa 25 noves iniciatives els propers mesos.

Entre d’altres, actualitzarà el logotip de la capçalera, potenciarà els continguts de cultura, recuperarà els d’esports, crearà una secció d’economia km 0 i incorporarà nous columnistes. A més, publicarà una sèrie d’entrevistes a 25 joves menors de 25 anys.

dBalears també publicarà una edició en paper sobre els 25 anys, realitzarà un documental, i editarà un llibre que resumirà la seva evolució com a primer diari en català a les Illes Balears.

A més, impulsarà una campanya de publicitat per a captar nous lectors, promourà unes jornades sobre comunicació i llengües minoritzades, i organitzarà un concert commemoratiu com a colofó.

El Diari de Balears va publicar el primer exemplar l’1 de maig de 1996 per iniciativa d’Hora Nova i sota direcció de Miquel Serra i Magraner, i dos anys després llançava la seva edició digital.

El novembre de 2011 va començar a distribuir-se amb el diari Ara, i el 22 de maig de 2013 es va editar el darrer número de Diari de Balears en paper, essent rellevat l’endemà per l’Ara Balears, una aliança de les respectives editores.

El Grup Serra va mantenir l’edició digital de dBalears, i el febrer de 2015 en va cedir la gestió a Ona Mediterrània.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram