Redacció del Marca durant la vaga.A la tercera ha estat la bona. El tercer dimarts de vaga a Marca en protesta per l’ERO presentat a Unidad Editorial va tenir un seguiment massiu a la redacció de Marca, que aquest dimecres no ha arribat als quioscos. És el primer cop que passa en els 77 anys de vida del diari esportiu. En les dues aturades anteriors, l’edició impresa de Marca s’havia publicat en versions reduïdes realitzades majoritàriament pels caps.

En la primera vaga, el 3 de maig, la plantilla d’El Mundo ja va aconseguir que l’edició impresa del diari no sortís l’endemà. En canvi, la vaga d’aquest dimarts no va ser secundada pels seus treballadors (excepte la delegació de Màlaga), així com l’àrea corporativa d’Unidad Editorial, com a gest perquè l’empresa millori la seva oferta per l’ERO presentat.

Actualment, la direcció ha rebaixat els acomiadaments de 224 a 186, però els sindicats consideren que encara és una xifra massa alta. A banda, l’empresa ofereix indemnitzacions de 35 dies per any treballat amb un topall de 18 mensualitats i 5.000 euros lineals. Els representants dels treballadors volen 40 dies per any i un màxim de 24 mensualitats.

Quant a les prejubilacions, Unidad Editorial ofereix el 60, el 70 i el 80% del salari net als treballadors a partir dels 58 anys i en funció de l’edat, mentre que els sindicats demanen el 80% per als empleats de 56 a 59 anys i el 85% a partir dels 60 anys.

Si quan finalitza el termini de negociació, el 21 de maig, no hi ha acord entre ambdues parts, els representants dels treballadors preveuen convocar una vaga indefinida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram