A la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no li consta “cap anomalia” en la contractació de continguts audiovisuals a productores externes, inclosos els contractes amb Triacom entre els anys 2008 i 2016, investigats pel jutge per escatir la seva presumpta relació amb el finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya. Així ho han assegurat aquest divendres al Parlament la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i el director de TV3, Vicent Sanchis.

PSC, ERC, En Comú Podem, Cs i PP han demanat als responsables de la Corporació i de TV3 explicacions davant les informacions periodístiques recents sobre la investigació judicial pel cas del 3% que esquitxen la productora Triacom. Segons aquestes, TV3 hauria pagat entre 2008 i 2016 uns 31 milions d’euros a l’empresa, presumptament amb un sobrepreu de fins al 50% que Triacom destinava també presumptament a pagar factures falses per encobrir despeses vinculades a CDC.

Sanchis ha demanat en primer lloc “prudència” davant de “filtracions interessades”, i ha constatat que la investigació està en curs. El director de TV3 ha explicat, a més, que la CCMA ha col·laborat amb la investigació en els dos requeriments que fins ara se li han fet sobre els comptes d’aquells contractes, i ha dit que ho tornaran a fer si convé.

“Els filtres haurien fallat si arribés una decisió judicial que digués que la Corporació ha contribuït per activa o per passiva a un finançament il·legal, però això no ha passat”, ha dit el periodista, recordant que TV3 no és una part investigada en aquest procés. Vicent Sanchis sosté a més que la comptabilitat facilitada “és absolutament clara i transparent, i que els preus pagats a la productora són els normals i adequats, corresponents en aquell moment a programes d’aquelles característiques al mercat”.

Amb tot, tant Sanchis com Llorach –que en el període investigat no havien arribat encara al càrrec– han fet notar que, l’any 2016, la CCMA es va dotar d’una nova norma reguladora de la contractació, més exigent i que només de les televisions públiques de l’Estat només té TV3 (la contractació de producció audiovisual està exclosa de la Llei de contractes del sector públic). Abans d’aquell any, les contractacions es feien a proposta de la direcció “i després se seguien tots els procediments fins a elevar-la a la presidència de la CCMA”, ha explicat Llorach.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram