La periodista russa Oksana Baulina va morir dimecres a Kíiv quan un míssil de l’exèrcit de Rússia va impactar en el seu cotxe. Baulina treballava per a The Insider (mitjà d’investigació opositor al Kremlin) i es trobava al pàrquing d’un centre comercial del districte de Podolsk de la capital ucraïnesa, on documentava els danys produïts per un bombardeig del passat diumenge.

En l’atac va morir un altre civil i dues persones que acompanyaven la periodista van resultar ferides i hospitalitzades, segons el mitjà.

Abans de The Insider, Oksana Baulina havia treballat com a productora a la Fundació Anticorrupció d’Aleksei Navalni, l’opositor rus que aquesta setmana ha estat condemnat a nou anys de presó.

Quan la Fundació va ser declarada una “organització extremista” pel Kremlin, Baulina va marxar del país per continuar investigant sobre la corrupció al Govern rus per a The Insider. El mitjà està considerat un “agent estranger” per rebre finançament d’altres països.

Atacs precedents

La llista de professionals de la informació que han mort a Ucraïna des de que Rússia va iniciar la invasió continua augmentant. El 2 de març va morir Ievgueni Sakun, de la cadena Kyiv Live TV, en el bombardeig de la torre de comunicació de Kíiv. El 13 ho va fer el periodista i documentalista estatunidenc Brent Renaud, quan el vehicle on viatjava va ser tirotejat a Irpín. I el dia 15 van morir el reporter gràfic irlandès Pierre Zakrzewski i la periodista ucraïnesa Oleksandra Kuvshinova després que el vehicle en el qual viatjaven va ser tirotejat a Hórenka, als afores de Kíiv.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram