L’escriptora i crítica literària Lluïsa Julià i Capdevila ha estat nomenada nova directora de Revista de Catalunya, que endega una nova etapa. La incorporació de Julià forma part de la “profunda renovació” en l’estructura de la Fundació Revista de Catalunya que edita la històrica publicació, nascuda el 1924 i recuperada el 1986.

El renovat patronat està format pel president Josep M. Roig Rosich; el secretari Jordi Manent, i els vocals Francesc Fontbona, Josep M. Murgades, Oriol Pi de Cabanyes Almirall, Josep Reyner, Joan Manuel Tresserras i Vicenç Villatoro.

Els canvis també s’han produït en el consell de redacció de la capçalera amb Francesco Ardolino (com a redactor en cap); Lela Mélon, Sílvia Tena i Enric Pujol (vocals), i Elisabet Armengol i Jordi Jiménez (secretaris de redacció).

Finalment, el comitè assessor queda format per Cèsar Calmell i Piguillem, Josep M. Domingo, Pilar Garcia-Sedas, Josep Maria Sans Travé, Antoni Simon i Jaume Sobrequés.

Renovació i reptes

Des de Revista de Catalunya assenyalen que es tracta d’uns “canvis que des d’ara i en els propers mesos pretenen fer uns equips més joves, més paritaris (tot just s’ha començat amb el consell de redacció), més dinàmics i que aporten aires renovats, així com l’inici de nous reptes”.

En la nova etapa, a banda del nou equip humà, Revista de Catalunya ha estrenat nova seu i nou web, oferirà una subscripció digital, i treballa perquè la publicació impresa arribi a la xarxa de biblioteques públiques i privades per tal de captar nous lectors.

A més, Revista de Catalunya obre les seves planes a escriptors, historiadors, artistes, economistes, cinèfils o fotògrafs del país i de fora per tal que “aportin les seves reflexions a partir d’una aposta a favor de la vigorització de la cultura catalana”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram