La periodista Pilar Bonet Cardona ha guanyat la 39a edició del Premi de Periodisme Francisco Cerecedo, dotat amb 24.000 euros i atorgat per l’Associació de Periodistes Europeus.

El jurat ha guardonat la corresponsal a Moscou d’El Páis “pel rigor de les seves informacions, la seva capacitat de cobrir un territori immens ple de complexitats i la seva voluntat de comprendre el que els succeïa als seus habitants quan patien diferents cataclismes: el projecte comunista, la seva estrepitosa crisi, el dramàtic desafiament d’enfrontar-se a un nou model econòmic i l’emergència d’un nou líder autòcrata que dinamita tota democratització i pretén reinventar l’antic imperi”.

El veredicte ressalta que el treball de la periodista eivissenca “ha estat una gran ajuda per entendre la guerra desencadenada per Vladímir Putin a Ucraïna”.

El Premi Francisco Cerecedo té la finalitat de distingir aquelles trajectòries personals o treballs periodístics que destaquin pel seu “talent, originalitat, capacitat de transgredir les pressions i influències dels poders i impuls a la llibertat d’expressió”.

Pilar Bonet es va incorporar a El País el 1982 per assumir la nova corresponsalia del diari a Moscou, responsabilitat que exerceix des d’aleshores, amb un parèntesi a Alemanya de 1997 a 2001. Anteriorment havia treballat a Última Hora, Balears, Avui, El Periódico i Efe.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram