El Tribunal Constitucional ha obligat a investigar les lesions patides en una cama per la fotoperioidsta Sira Esclasans i Cardona, suposadament causades per un projectil de foam disparat pels Mossos l’octubre de 2019, quan cobria les protestes contra la sentència del Suprem als líders independentistes davant el Departament d’Interior.

El TC ha estimat el recurs presentat per Irídia – Centre per a la Defensa dels Drets Humans, que representa Esclasans, i anul·lar les resolucions del Jutjat d’Instrucció número 25 de Barcelona i el posterior de l’Audiència Provincial de Barcelona, que van arxiva la denúncia.

Segons el Constitucional, amb l’arxivament es va vulnerar el seu dret a la tutela judicial efectiva en relació amb el dret a no ser sotmesa a tortures ni a tractes inhumans o degradants i el dret a la llibertat d’informació. Ni la fotoperiodista ni els testimonis van ser citats a declarar.

Així doncs, el Tribunal ordena reobrir el cas just en el moment anterior a l’arxiu de la denúncia decretat pel Jutjat d’Instrucció, per tal que es procedeixi “en termes respectuosos amb el dret fonamental vulnerat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram