El consell d’administració de RTVE ha escollit Concepción Cascajosa Virino com a nova presidenta interina, en principi per un període de sis mesos. Un termini establert per comprovar si hi ha estabilitat en la cúpula de la corporació o s’ha de revisar el nomenament. Cascajosa relleva Elena Sánchez, destituïda dimarts després d’any i mig com a presidenta en funcions.

El consell d’administració s’ha reunit aquest dimecres reprenent la sessió del dia abans per tal de decidir la nova presidència. D’entrada, s’ha acordat que no seria rotatòria, tal i com s’havia plantejat. I posteriorment, s’ha votat la candidatura de Cascajosa per presidir RTVE.

Hi han votat a favor la mateixa Concepción Cascajosa i Ramon Colom (ambdós proposats com a consellers pel PSOE), Roberto Lakidain i José Manuel Martín Medem (Unides Podem), i Juan José Baños (PNB). En contra ho han fet Jenaro Castro, Carmen Sastre i Consuelo Aparicio (PP), mentre que la destituïda Elena Sánchez (PSOE) s’ha abstingut.

L’elecció s’ha acordat en segona votació, ja que en la primera hi ha hagut un empat. A favor havien votat Cascajosa, Colom, Lakidain i Baños; en contra Castro, Sastre, Aparicio i Medem, a més de l’abstenció de Sánchez. El canvi de vot de Martín Medem, segons verTele, s’hauria produït amb la dimissió d’Alfonso Morales com a secretari general de RTVE.

Trajectòria de Cascajosa

Concepción Cascajosa va ser elegida membre del consell d’administració de RTVE el març de 2021, i el juliol del mateix any va assumir la presidència de l’Observatori d’Igualtat de l’ens públic.

Des de 2012 ha estat professora titular del Departament de Comunicació Audiovisual de la Universitat Carlos III de Madrid, el qual ha dirigit els darrers tres anys. A més, ha estat directora del Màster en Guió de Cinema i TV (2013-2021) i vicedegana dels Estudis de Periodisme i Comunicació Audiovisual (2014-2021).

Cascajosa és autora o editora de nou llibres i un centenar de publicacions acadèmiques, i ha col·laborat en mitjans com El País, Fotogramas o Serielizados.

Crisi a RTVE: Elena Sánchez, destituïda com a presidenta interina
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram