‘Dona mirant diaris’, 1990-2003, Fons Banús-March.

L’INSPAI – Centre de la Imatge de la Diputació de Girona ha finalitzat els treballs de tractament tècnic del fons fotogràfic de José Luis Banús-March (Barcelona, 1946 – Girona, 2018), que han consistit en tasques de restauració, descripció, digitalització i instal·lació per a la seva conservació i difusió.

Les imatges del fons Banús-March són el resultat de la seva activitat professional, amb més de 40 anys d’experiència en el món de la fotografia publicitària, durant els quals va treballar per a agències de tot el món, entre d’altres.

El fons Banús-March està format per més de 35.000 imatges dels anys 90 fins al 2003, de les quals més de 10.000 ja estan visibles al web de l’INSPAI. El fons inclou temàtiques com interiorisme, esports, món laboral, retrats, objectes, animals, gastronomia o viatges, i una part de fotografia publicitària i fotografia més experimental.

A més de la seva activitat en l’àmbit publicitari, José Luis Banús-March va ser fotògraf i fundador el 2001 de la revista Top Girona, publicació dedicada a la promoció del territori, la gastronomia i la cultura de les comarques gironines, juntament amb la seva dona, Cuca Mascort (1956-2014), directora de la capçalera, periodista i regidora del PP de l’Ajuntament de Girona.

El 3 de maig de 2018 es va signar el contracte de donació, la cessió dels drets d’explotació i l’ingrés del fons fotogràfic Banús-March entre la Diputació de Girona i el mateix fotògraf perquè fos tractat i conservat a l’INSPAI.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram