Els Premis Ondas Globals del Pòdcast han ampliat fins al 31 de desembre el termini de recepció de candidatures a la segona edició d’aquests guardons impulsats per Prisa Audio i Cadena SER. Inicialment el període finalitzava el 16 de desembre.

El jurat anunciarà els nominats el 31 de gener i la gala de lliurament de premis tindrà lloc al maig.

Els treballs s’han d’haver publicat entre l’1 d’octubre de 2021 i el 31 d’octubre de 2022. Com en l’anterior edició, es concediran 15 premis dividits en tres seccions per a projectes en espanyol, amb dos guardons específics per a altres llengües.

La secció General consta de set categories: pòdcast de ficció; pòdcast narratiu de no-ficció; pòdcast conversacional; branded-pòdcast; pòodcast experimental; pòdcast en llengua cooficial de l’Estat, i pòdcast internacional de parla no-espanyola.

En la categoria Específica les categories són: producció; guió; episodi; disseny sonor; actor o actriu, i amfitrió o amfitriona.

Finalment, en la secció Especial s’atorgaran dos premis: al pòdcast revelació i a la trajectòria en la indústria i consolidació del pòdcast a Espanya i Llatinoamèrica.

Els guardons van néixer l’any passat a l’estela dels Premis Ondas de Ràdio Barcelona amb els objectius de donar visibilitat a la indústria del pòdcast i reconèixer la tasca dels seus professionals. En la primera edició es van rebre 888 candidatures procedents d’una quinzena de països.

Els Ondas del Podcast premien El Terrat, Molo Cebrián, ‘Caso 63’, Marion Reimers i ‘La esfera’