L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha posat en marxa la 15a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, dirigit als joves dels territoris de parla catalana. El termini per inscriure-s’hi finalitza el 31 de gener.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

En l’anterior edició hi va haver una participació rècord de 4.493 alumnes de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web amicficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen; Ciutats de fum de Joana Marcús; Jaufré (anònim); El que penso (sobre tot) de Jordi Sierra i Fabra, i Terres mortes de Núria Bendicho Giró.

La pujada del primer capítol començarà el 9 de gener i el concurs s’acabarà el 22 de març de 2023, data límit per entregar el tercer capítol. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig.