La 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha rebut una participació rècord de 4.493 alumnes de 284 centres educatius dels Països Catalans.

Aquesta participació és un augment del 51,1% respecte dels 2.973 de l’any passat, i és un 18,2% superior als 3.801 alumnes de 2019, fins ara la seva xifra més alta.

Del total de participants, 3.102 alumnes són de Catalunya (un 45,4% més que l’any passat), 793 del País Valencià (+50,5%), 463 de les Illes Balears (+99,6%), 110 de l’Aragó (+46,7%), i 25 de la Catalunya Nord (l’any passat en van ser 2).

El concurs AMIC-Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: La memòria de l’arbre de Tina Vallès; Els desperfectes d’Irene Pujadas; Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra; Asfíxia de Chuck Palahnuik, i La filla del rei d’Hongria d’autoria anònima.

La pujada del primer capítol es va iniciar el 10 de gener i el concurs s’acabarà el 28 de març de 2022, data límit per entregar el tercer capítol. Durant la segona quinzena d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al maig es lliuraran els premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.