L’Associació d’Informadors d’Elx ha obert la convocatòria de la tercera edició del Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació. Hi poden concórrer treballs publicats, difosos o emesos en premsa, ràdio, televisió, xarxes, plataforma o web i en qualsevol format, entre l’1 de març i el 31 se desembre de 2022, en qualsevol de les llengües cooficials de l’Estat.

El termini per presentar-s’hi finalitza el 28 de febrer. S’atorgarà un únic premi al millor treball amb una dotació de 6.000 euros. El guanyador es donarà a conèixer al març. El jurat podrà concedir fins a dos accèssits dotats amb 500 euros cadascun.

L’objectiu del nou guardó és reconèixer i incentivar la recerca de la innovació en el tractament de la informació, per part del periodista o equip que “hagi fet la millor contribució al desenvolupament de nous tipus de mitjans, continguts, llenguatges i formes de relació amb l’audiència, així com l’aplicació de tècniques innovadores per tractar d’explicar els canvis socials, polítics, culturals i d’una altra índole que suposen les noves tecnologies”.

El premi es va crear el 2021 en el marc de la celebració del 50è aniversari de l’Associació d’Informadors d’Elx i com a reconeixement al periodista, escriptor i pintor Vicente Verdú (Elx, 1942 – Madrid, 2018).