La Direcció General de Xarxes de Comunicacions, Continguts i Tecnologia de la Comissió Europea (DG CNECT) ha obert una convocatòria per finançar un projecte pilot que analitzi com es creen i es difonen les narratives emergents sobre qüestions socials clau en el discurs públic europeu. La voluntat de la iniciativa és lluitar contra la desinformació post-covid. El pressupost és d’1,2 milions d’euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 22 de setembre.

Les tasques que s’han de dur a terme són:

  • Estudis de casos que utilitzin una metodologia transferible per examinar com es creen i es difonen narratives sobre la covid-19, el canvi climàtic i la migració.
  • Identificació de nous mètodes per ajudar a l’aparició de narratives positives i recomanacions sobre com protegir-se de les campanyes de desinformació.
  • Difusió efectiva dels resultats mitjançant una pàgina web i esdeveniments de política pública.

Es poden finançar activitats de mitjans i xarxes socials, desenvolupament i programació de continguts, activitats d’anàlisi i cartografia, esdeveniments i exposicions , conferències i seminaris, tallers educatius i formacions, activitats de treball en xarxa, i accions de sensibilització i difusió.