L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions a projectes de podcasts de temàtica cultural en català o occità. La dotació és de 120.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 6 de maig.

Aquesta nova línia d’ajuts cerca donar suport a projectes de podcasts que tractin temes relacionats amb la indústria de l’audiovisual, les arts visuals, les arts escèniques, la música, el llibre o el videojoc, o que abordin la relació de l’art i la cultura amb la tecnologia i la innovació. També són subvencionables els podcasts de ficció narrativa.

L’objecte del projecte pot ser un podcast de nova creació o fer una nova temporada d’un de creat prèviament. Es pot sol·licitar subvenció per adquirir material tècnic per produir el podcast de temàtica cultural o per a les despeses de realització d’una temporada, o bé per als dos conceptes.

Cada temporada ha de tenir almenys deu episodis (sis en el cas de ficció narrativa) amb una durada mínima de 20 minuts cadascun. A més, els podcasts han d’allotjar-se en una plataforma especialitzada en la distribució d’aquest tipus de continguts. En cas que s’hi accedeixi només des d’una plataforma privada, aquesta ha de tenir com a mínim 15.000 visites mensuals justificables. Els podcasts no es poden emetre per ràdio abans d’una setmana d’haver estat publicat al web o la plataforma especialitzada.

La quantia de la subvenció pot ser del 100% de la despesa prevista respecte del pressupost de desenvolupament del projecte, amb un límit de 2.000 euros per a les sol·licituds per a compra de material tècnic, i de 300 euros per episodi amb un màxim total de 5.000 euros per a les sol·licituds per a la realització d’una temporada.

Pel que fa als criteris de valoració de les sol·licituds, les bases preveuen una puntuació específica addicional per a aquells projectes liderats per dones (direcció, guió o producció) i el percentatge de dones en la locució.