Estudiants de nou centres educatius de Mallorca –cinc dels quals d’Inca– s’han adjudicat el primer premi de la segona edició del Concurs de redacció escolar sobre periodisme que promou l’Associació de Periodistes de les Illes Balears.

Els primers premis són per a Maria de Lluc Camps, del Col·legi Beat Ramon Llull (Inca), de 4t de primària; Sofía Moreno, del CEIP Marian Aguiló (Palma), de 5è de primària; Manu Martínez, del CEIP S’Alzinar (Capdepera), de 6è de primària; Miquel Amengual, de l’IES Guillem Cifre de Colonya (Pollença), de 1r d’ESO; M. del Mar Seguí, del Col·legi Santo Tomás de Aquino (Inca), de 2n d’ESO; Roser Fuster, del Col·legi La Salle (Inca), de 3r d’ESO; Neus Horrach, del Col·legi Sagrat Cor (Palma), de 4t d’ESO; Magdalena Serra, de l’IES Berenguer d’Anoia (Inca), de 1r de batxillerat, i Antoni Kevin, de l’IES Son Ferrer (Calvià), de 2n de Batxillerat.

L’APIB ha atorgat un accèssit a un alumne per curs a excepció de 3r d’ESO que ha quedat desert. Així, els premiats són M. del Mar Coll, del Col·legi Beat Ramon Llull (Inca), de 4r de primària; M. de Lluc Díez Amengual, del Col·legi Sant Josep Obrer (Palma), de 5è de primària; Paula Sotelo, del CEIP Ses Cases Noves (Marratxí), de 6è de primària; Laura Puigferrat, del Col·legi Beat Ramon Llull (Inca), de 1r d’ESO; Naiara Garcías, del Col·legi San Agustín (Palma), de 2n d’ESO; Ana Ruiz, del Col·legi Nuestra Señora de la Consolación (Eivissa), de 4t d’ESO; Carla Llompart, del Col·legi Sant Josep Obrer (Palma), de 1r de batxillerat, i Celia García, del Col·legi Sant Josep Obrer (Palma), de 2n de batxillerat.

El Concurs de redacció escolar de l’APIB té com a missió donar a conèixer la importància del periodisme en l’àmbit educatiu i fomentar el consum crític de notícies. En la segona edició han participat 113 alumnes entre 4t de Primària i 2n de Batxillerat, un 27% més que en la primera edició. Els guardons es lliuraran el mes de setembre.