El director general d’IB3, Andreu Manresa, va minimitzar l’ús del castellà durant una crònica de la visita dels reis d’Espanya a Petra, l’agost passat. “La col·laboradora (Vanessa Sánchez) no tenia el micròfon d’IB3, simplement va ser una connexió per a informar sobre les dades de la crònica social com el vestuari dels Reis”, va precisar el passat dijous durant la sessió de control parlamentari de la radiotelevisió balear.

Aquesta va ser la resposta després que el diputat de Més per Mallorca, Josep Ferrà, denunciés “el bilingüisme constant amb més d’una hora d’emissió” a IB3. Ferrà va recordar a Manresa que “l’essència” d’IB3 és “enfortir el seu senyal d’identitat” a les Illes amb les emissions en català tant als informatius com als programes.

Manresa va defensar que “els periodistes que van transmetre la visita dels reis van fer entrevistes a l’alcalde de Petra i van cobrir les manifestacions a favor i en contra de la monarquia, en català”. Amb tot, va assegurar que “prendran nota perquè els experts que apareguin a IB3 parlin el català, la llengua pròpia de les Balears”.