Concentració a la seu d’IB3 per reclamar la internalització, divendres 25 de juny (foto: comitè d’empresa).

El comitè d’empresa de Dalton Audiovisual per als serveis informatius d’IB3 ha convocat una nova jornada de vaga per al 9 de juliol contra els “abusos” de l’empresa adjudicatària del servei i reclamar la internalització, tal com havien aprovat les assemblees de treballadors. La nova aturada es manté per la “falta de resposta” a les reivindicacions de la plantilla.

“El Govern i IB3 han de ser conscients que, mentre no es canviï el model d’externalització, els informatius de la radiotelevisó pública no deixaran de ser una font permanent de conflicte laboral”, apunta el comitè.

A més de la internalització dels serveis informatius, la plantilla reclama l’eliminació dels punts “més conflictius” del manual d’organització de Dalton, com ara la prohibició a la majoria de la plantilla de comunicar-se amb el personal propi d’IB3 o utilitzar els logotips de la cadena.

També demana que s’aixequi el veto als periodistes per fer col·laboracions “amb altres entitats o mitjans de comunicació que no representen cap competència per a IB3”.

Una altra petició del personal d’informatius és la substitució de les baixes i les vacances “de manera adequada per tal que no empitjori la càrrega de treball”. També es vol una “solució” a la falta de personal a la secció d’esports a les Pitiüses.

La plantilla també reclama l’eliminació dels contractes que no arriben al 100% de les hores cobertes per substituir treballadors que sí les fan, i que les ofertes salarials als nous empleats no estiguin per sota dels mínims de cada categoria.

En aquesta línia, es demana l’equiparació salarial de tot el personal amb contractes d’interinitat amb la persona substituïda, inclosos els interins subrogats.

La darrera vaga del personal d’informatius d’IB3 va tenir lloc el 30 d’abril passat.