L’Associació de Periodistes de les Illes Balears ha demanat al Govern un “control efectiu que posi ordre en el panorama radiofònic de la comunitat”. L’entitat ressalta que a les Balears operen 55 emissores il·legals o amb irregularitats, segons ha denunciat l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial davant la Direcció General de Modernització i Administració Digital del Govern.

L’APIB assenyala que hi ha emissores que “operen actualment sense autorització, generant interferències en les emissions de freqüències legals, i a més executant una gestió comercial, fet que suposa una evident competència deslleial”. Per altra banda, apunta que cal “diferenciar entre mitjans professionalitzats i mitjans amb formes de treballar que poden no respondre als principis periodístics fonamentals des d’un punt de vista informatiu rigorós, contrastat i deontològic”.

L’Associació subratlla que, en aquests moments de crisi, amb la reducció d’ingressos publicitaris, les ràdios “necessiten protecció” per mantenir els llocs laborals dels periodistes.