Alberto Lliteras, Martí March, Ángeles Durán i Rafaela Sánchez (foto: APIB).

L’Associació de Periodistes de les Illes Balears, a través de la presidenta Ángeles Durán, ha demanat al Departament d’Educació del Govern balear que reincorpori els titulats en Periodisme com a professors de suport a secundària. Ho va fer dijous en una trobada amb el conseller d’Educació, Martí March, i la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez.

Des de fa uns anys, la Conselleria d’Educació va decidir prescindir dels professors titulats de Periodisme de les classes de suport de l’àrea de Sociolingüística “de forma incomprensible” –assegura l’APIB a Comunicació21– però, en canvi, sí que ho feien en les classes de suport de l’àrea de Ciències i Tecnologia. “No era el més lògic, però ha permès a aquests professors -alguns d’ells associats a l’APIB- tenir feina”, explica Durán.

Ara, la Conselleria ha decidit prescindir d’aquests professors. L’APIB ha traslladat al conseller March que reconsideri aquesta decisió que titlla “d’injusta”: “no només li hem demanat al conseller que els professors tornin a poder exercir classes de l’àrea de Ciències i Tecnologia com fins ara, sinó que a mesura que sigui possible se’ls derivin a les classes de l’àrea de Sociolingüística, com fan a la resta d’autonomies”, ha destacat la presidenta.

Fins ara, més del 90% de les places que ocupaven els periodistes que exercien com a professors eren de suport a l’àrea de Ciències i la Tecnologia. “La resta de possibilitats que els ofereix la Conselleria eren de diverses formacions professionals, tot i que són molt reduïdes i l’accés era gairebé impossible”, ha assenyalat Duran.

Aquesta ha estat la realitat que han viscut els periodistes lligats a Educació en els darrers anys. “Han fet feina a places de suport a l’àrea de Ciències i Tecnologia, cobrint així una mancança de personal en aquest sector”, rebla la presidenta. A la trobada també va assistir el secretari de l’APIB, Alberto Lliteras.