Foto de família amb els guanyadors al Centre Cultural Sa Nostra de Palma.

L’Associació de Periodistes de les Illes Balears va lliurar dilluns els premis de la primera edició del Concurs de redacció escolar sobre periodisme, en sengles actes a Palma i Eivissa.

En l’acte, la presidenta de l’APIB, Ángeles Durán, va felicitar els premiats i els va animar a ser crítics. “Amb el nostre Concurs volem donar a conèixer la importància del periodisme en l’àmbit educatiu i fomentar un consum crític de notícies, perquè vosaltres utilitzeu molt internet i no us podeu creure tot el que s’hi diu. Heu de saber quines són les fonts fiables… Però també volem reconèixer públicament la vostra capacitat de reflexionar i de redactar”, va dir.

Durán també va expressar la seva satisfacció per la “bona resposta”, amb la rebuda de 89 redaccions, malgrat la cancel·lació de les classes per la crisi sanitària.

En la primera edició del Concurs els guanyadors, fets públics al juny, han estat Ariadna García i Alba Sánchez, del CEIP Gaspar Sabater (Palmanyola, Bunyola), de quart i cinquè de primària, respectivament; Laura Puigferrat, del Beat Ramon Llull (Inca), de sisè de primària; Zoe Velasco i Joana Prat, de l’IES Algarb (Sant Jordi de Ses Salines, Eivissa), de primer i segon d’ESO, respectivament; Esteban González, de San Agustín (Palma), de quart d’ESO, i Celia García, de Sant Josep Obrer (Palma), de primer de batxillerat. Les categories de tercer d’ESO i segon de batxillerat han quedat desertes.