El portaveu de Més per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha instat RTVE a ampliar les desconnexions territorials i al mateix temps a possibilitar l’emissió a les Illes Balears de tota la programació de Catalunya, on ha duplicat el nombre d’hores en català.

Sobre els programes de la nova graella TVE Catalunya, Ensenyat assegura que “contribueixen a fer del català una llengua visible i allunyada dels estereotips lligats al folklore”. Des de Més per Mallorca es denuncia que les sis hores diàries de programació en català de TVE Catalunya suposen un “greuge comparatiu” respecte als 36 minuts de les Balears.

“Una vegada més, [TVE] demostra el seu menyspreu envers els ciutadans de les Illes i també d’altres territoris catalanoparlants. És obligació de l’Estat promoure, conservar i difondre les llengües cooficials. Una obligació que ha de fer a tots els territoris sense distincions”, rebla Ensenyat.

El portaveu de Més per Mallorca afegeix que “tot i els avenços realitzats en els darrers anys, la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, encara necessita tota mena de suports per recuperar la normalitat”. Miquel Ensenyat va registrar divendres una Proposició no de llei sobre la qüestió.