L’Arxiu del Regne de Mallorca a Palma acollirà el dilluns 21 de setembre a la tarda una Jornada de formació i innovació per a mitjans de proximitat, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística amb el suport d’AMIC Illes Balears.

L’activitat té com a principals objectiu formar el personal de les redaccions dels mitjans de proximitat en català de l’arxipèlag, compartir experiències de bones pràctiques periodístiques davant l’actual realitat digital, i descobrir eines i mirades de cara al nou escenari postpandèmic.

La jornada consta de dues ponències i una taula rodona i es podrà seguir en línia per a les persones interessades que no hi puguin assistir.

La primera ponència anirà a càrrec de Carmina Crusafon, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, que analitzarà les tendències dels mercats mediàtics internacionals i exposarà què podria passar en els pròxims anys en l’escenari balear dels mitjans de proximitat en català a partir del que s’observa globalment.

A continuació, Andreu Casero, catedràtic de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, presentarà Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials, guanyadora del 2n Premi de recerca en nous models de negoci per a empreses de periodisme de proximitat.

La jornada es tancarà amb una taula rodona sobre el pas del paper al suport digital amb la participació de Lluís Miret, adjunt al director de la Fundació .cat; Joan Camp, director de Tirabol Produccions; Bep Al·lès, director del setmanari El Iris, i Josep Ritort, secretari general d’AMIC Illes Balears.