El Govern del Regne Unit ha decidit no privatitzar Channel 4. Així ho ha anunciat la ministra de Cultura, Michelle Donelan, després de les converses mantingudes amb productores i directius de la cadena. D’aquesta manera, l’Executiu de Rishi Sunak atura la polèmica mesura impulsada pel de Boris Johnson l’abril de 2022.

En lloc de la privatització, el Govern impulsarà un paquet de reformes a través d’un Projecte de llei de mitjans, el qual permetrà que Channel 4 produeixi contingut i establirà l’obligació de la direcció a protegir la sostenibilitat financera del mitjà a llarg termini.

Com a part de les mesures, la cadena es compromet a duplicar la seva inversió en formació de la plantilla (uns 10 milions de lliures; en euros 11,3 milions) i crear nous llocs de treball.

Channel 4 es va crear el 1982 com a alternativa a la BBC One i la BBC Two, però està finançada a través de la publicitat, i no mitjançant les llicències que abonen les llars. A més, a diferència de les altres cadenes, encarrega tots els continguts a productores externes.

Quan es va anunciar la privatització, la direcció de Channel 4 va mostrar la decepció al constatar que l’Executiu de Johnson no havia tingut en compte els arguments contraris a l’operació plantejats en un procés de consultes previ.