El diari francès, a petició dels treballadors, ha separat les funcions de president del consell d’administració i de director de la publicació i de les de director de la redacció, fins ara les tres en mans de Nicolas Demorand. Per al darrer càrrec, la setmana passada la redacció va escollir Fabrice Rousselot amb un 50,52% dels vots (necessitava el 40%).

Rousselot, de 49 anys, ha passat gairebé tota la seva carrera a Libération (hi va entrar el 1980), on ha exercit de redactor, cap de redacció adjunt de la secció internacional, corresponsal a Londres i Nova York, responsable del web i director adjunt.

Libération es renova

La seva elecció (i la separació de poders) es produeix en el marc d’una fase d’impuls de la capçalera, que aquest any celebra el 40è aniversari. Així, el 9 de setembre, Libération estrenarà nou portal, i el 14 llançarà un especial per als caps de setmana.

A més, l’edició impresa del diari renovarà el seu format, i el grup ja treballa en l’elaboració d’un vespertí de vuit pàgines i un especial de cap de setmana amb una selecció d’articles del diari.

Rousselot, a més de reorganitzar la redacció, s’encarregarà de pilotar aquesta nova etapa de Libération.