El periodista Glenn Greenwald i la documentalista Laura Poitras, a qui Edward Snowden va confiar els documents sobre l’Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels Estats Units, han posat en marxa The Intercept, una revista digital finançada per Pierre Omidyar, cofundador d’eBay que va deixar la companyia fa uns anys.

A banda de continuar aprofundint en els documents filtrats per Snowden, The Intercept té per objectiu fer periodisme d’investigació basat en temes com la corrupció, els abusos de la justícia, la violació de les llibertats civils o les desigualtats socials.

Greenwald, que va deixar The Guardian el passat octubre, va ser el primer en destapar els programes d’espionatge dels EUA amb la informació facilitada per Snowden, excol·laborador de l’NSA, qui arran de la filtració es va haver de refugiar a Hong Kong i després a Rússia. A més de Glenn Greenwald i Laura Poitras, el projecte el completa Jeremy Scahill, especialitzat en cobrir conflictes armats.

The Intercept és la primera d’una sèrie de revistes digitals que impulsarà First Look Media, l’empresa editora creada per Omidyar, qui ha invertit 250 milions de dòlars (uns 183 milions d’euros).